EDU-INNO logo

Oktatásinnovációs és Felnőttképzési Központ
tel.: 06-(1)-463-3866
info@edu-inno.bme.hu
www.edu-inno.bme.hu


Elérhetőségek

Egyetemi Felnőttképzési Adatbázis


Elérhetőségeink:
1111 Bp., Egry József u. 1.
Tel.: (06-1) 463-3866
Fax: (06-1) 463-2561
info@edu-inno.bme.hu

Aktuális információk

Mesterséges intelligencia a hallgatók és az oktató közötti kapcsolat erősítésére (2014.09.02)

Személyesebbé és hatékonyabbá tehető a távoktatás a BME Oktatásinnovációs és Felnőttképzési Központ robotokat is alkalmazó I-Tutor szoftverével. "Távoktatásban nagyon ritkán van lehetőség olyan jellegű megfigyelésekre és személyes kapcsolatok kiépítésére, amelyeket az I-Tutor tesz lehetővé" - mondta a bme.hu kérdésére Zarka Dénes, aki a BME Oktatásinnovációs és Felnőttképzési Központ (OIFK) részéről koordinálta az intelligens tutoráló szoftver fejlesztését. "Olyan eszközt hoztunk létre, amely fizikai jelenlét nélkül segíti az oktatót abban, hogy nyomon kövesse a hallgatók tevékenységét, érdeklődését és eredményeit, míg a hallgatókat abban támogatja, hogy a könnyebben és mélyebben be tudják fogadni a tananyagot." Tovább a cikkre

Most szombaton nagy sikerrel lezajlott:

Közösségteremtő párbeszéd - eredményes kommunikáció a szülők és a kisgyermek nevelők között című konferencia szülőknek, szakembereknek - 2014 MÁRCIUS 22http://nest-project.eu/hu/ nest-szifon-konferencia/

A konferenciát a NEST (Network for Staff and Teachers in Childcare Services) projekt magyarországi csoportja és a SZIFON - A Szülő Is Fontos program szervezi.

Együttműködő partnerek: Magyar Pedagógiai Társaság, ELTE PPK

Védnök: Villányi Györgyné Jutka, c. főiskolai docens, az MPT elnökségi tagja

A konferencia témája:
Megváltozott-e az elmúlt két évtizedben a szülők és a nevelési intézmények dolgozói közötti kommunikáció? Hogyan lehet ez a párbeszéd hatékony, eredményes és közösségteremtő?

A konferencia témája a szülők és az (0-6 éves korú gyermekkel foglalkozó) intézmények közötti kommunikáció, együttműködés és a közösségteremtés. A témához két oldalról közelítünk, egyrészről megszólalnak az intézmények szakemberei, másrészről a szülők, azon belül is a civil szervezetek és egyéni kezdeményezések. A civil szekción belül megismerhetjük a családi napközik és az anyaközpontok céljait és működését, az intézményi szekció pedig aktuális kutatási eredményeket, jól működő és sikeres óvodai és védőnői gyakorlatokat, családsegítő programokat mutat be.

Célunk tehát a problémák és nehézségek felderítése, valamint jól működő gyakorlatok és példák bemutatása. A konferencián konkrét, gyakorlati módszerekkel is szeretnénk segíteni a pedagógusokat és a szülőket, ezért az olvasóvá nevelés témakörén belül bemutatjuk a papírszínházban rejlő lehetőségeket is. A résztvevők között pedig kisorsolunk egy papírszínház keretet és egy hozzátartozó mesét!

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és szakembereket!

A konferencia ingyenes, de a részvételhez regisztráció szükséges!

Amennyiben a konferenciával kapcsolatban kérdése lenne vagy a regisztrációhoz segítségre van szüksége,állunk szíves rendelkezésére a nestszifonkonf@gmail.com e-mail címen!

 

 

A felnőttképzés átalakítása -  2014 01 15
Az országgyűlés 2013. június 3-án elfogadta a felnőttképzésről szóló új törvényt. A BME felnőttképzési eljárásainak átalakítása az új jogszabályi környezet kívánalmainak folyamatos. Kérjük, kísérje figyelemmel a honlapunkon megjelenő tájékoztatókat, illetve íratkozzon fel a BME belső egyetemi felnőttképzési levelező listájára (feliratkozási szándékát a felnottkepzes@edu-inno.bme.hu címen jelezheti), ahol folyamatos tájékoztatást nyújtunk. Felnőttképzés a BME-n
I TUTOR hírlevél-  2013 12 12
Az intelligens tutoráló rendszer projektünk sikeres fejlesztéseiről olvashat az angul nyelvű hírlevélben.
Új felnőttképzési szerződésminta -  2013 11 29
A felnőttképzésről szóló új, 2013. évi LXXVII. törvény miatt szükségessé vált az egyetemi felnőttképzési szerződésminta felülvizsgálata. Az új jogszabály az eddig használatos felnőttképzési tevékenységi kategóriákat valamint a szerződés kötelező tartalmi elemeit is érinti. Az új mintaszerződést és a hozzá kapcsolódó képzési tájékoztatót a Felnőttképzés/Letölthető mintadokumentumok menüpont alatt találják.
Felnőttképzési statisztikai adatszolgáltatás
Kötelező adatszolgáltatás valamennyi felnőttképzési tanfolyamról  >>

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
akkreditált felnőttképzési intézmény

Felnőttképzési nyilvántartási száma: 01-0509-04
Akkreditációs lajstromszáma: ALF-029