L-CHANGE

European Observatory on IST-related change in learning systems

A projekt rövidítése: L-Change

A projekt célkitűzése:

A projekt fő célja, hogy folyamatosan nyomon kövesse és elemezze mindazon informatikai változásokat és fejlesztéseket amelyek hatással vannak és végbemennek a (köz)oktatásban, a szak- és felnőttképzésekben és az életen át tartó tanulásban, továbbá, hogy létrehozzon egy folyamatosan frissített adatbázist az európai információs technológiai piacon bekövetkező fejlesztésekről, irányelvekről. A projekt figyelemmel kíséri a projektben résztvevő országok informatikai ágazatában bekövetkező fejlesztéseket, irányelveket, kutatásokat és minden olyan kezdeményezést, amely az oktatást és a képzési rendszereket érinti, azzal a céllal, hogy megbízható értékelést adjon a jelenlegi helyzetről Európában, és előrevetítve minél pontosabb prognózist adjon a jövőbeli piaci változásokról.

A projekt várható eredménye:

A projektben résztvevők fő tevékenysége közé tartozik a rendszeres hír és sajtófigyelés, a rendszeres kutatás a informatikai technológia ágazatban jelenlevő cégek, intézmények stratégiájában és újító gyakorlatában.

Minden résztvevő a projekt lezárásáig, minden év végén egy összefoglaló beszámolót nyújt be, amely magában foglalja az adott év legfontosabb tényeit, eseményeit, adatait és irányelveit. A beszámoló még tartalmaz egy előrejelzést is az elkövetkezendő néhány évre.

Az éves országbeszámolók alapján készült kiadványok a “Változások az európai oktatási és képzési rendszerekben az informatikai technológiák vonatkozásában” — “Change in European Education and Training Systems related to Information Society Technologies (IST)” címet viselik. A kiadványok megrendelhetők az EDEN európai távoktatási szervezeten keresztül.

A projekt koordinátora:

SCIENTER (Olaszország)

Kapcsolattartó: Elisa Mancinelli

A projekt weboldala:

A projekt weboldala a http://www.education-observatories.net/lchange

A projektben résztvevő intézmények és szervezetek:

  1. SCIENTER (Olaszország)
  2. MENON EEIG Network (Belgium)
  3. University of Middlesex (Egyesült Királyság)
  4. Guildford Educational Services Ltd. (Egyesült Királyság)
  5. University of Politechnica of Bucarest (Románia)
  6. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Magyarország)

A projekt kezdési időpontja:

A projekt 2001 elején indult. A Műegyetemi Távoktatási és Felnőttképzési Központ 2002. januárjában kapcsolódott be ebbe a nemzetközi kezdeményezésbe.

A projekt időtartama:

24 hónap

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt.