Közösségteremtő párbeszéd

Most szombaton nagy sikerrel lezajlott:

Közösségteremtő párbeszéd – eredményes kommunikáció a szülők és a kisgyermek nevelők között című konferencia szülőknek, szakembereknekhttp://nest-project.eu/hu/ nest-szifon-konferencia/

A konferenciát a NEST (Network for Staff and Teachers in Childcare Services) projekt magyarországi csoportja és a SZIFON – A Szülő Is Fontos program szervezi.

Együttműködő partnerek: Magyar Pedagógiai Társaság, ELTE PPK

Védnök: Villányi Györgyné Jutka, c. főiskolai docens, az MPT elnökségi tagja

A konferencia témája:
Megváltozott-e az elmúlt két évtizedben a szülők és a nevelési intézmények dolgozói közötti kommunikáció? Hogyan lehet ez a párbeszéd hatékony, eredményes és közösségteremtő?

A konferencia témája a szülők és az (0-6 éves korú gyermekkel foglalkozó) intézmények közötti kommunikáció, együttműködés és a közösségteremtés. A témához két oldalról közelítünk, egyrészről megszólalnak az intézmények szakemberei, másrészről a szülők, azon belül is a civil szervezetek és egyéni kezdeményezések. A civil szekción belül megismerhetjük a családi napközik és az anyaközpontok céljait és működését, az intézményi szekció pedig aktuális kutatási eredményeket, jól működő és sikeres óvodai és védőnői gyakorlatokat, családsegítő programokat mutat be.

Célunk tehát a problémák és nehézségek felderítése, valamint jól működő gyakorlatok és példák bemutatása. A konferencián konkrét, gyakorlati módszerekkel is szeretnénk segíteni a pedagógusokat és a szülőket, ezért az olvasóvá nevelés témakörén belül bemutatjuk a papírszínházban rejlő lehetőségeket is. A résztvevők között pedig kisorsolunk egy papírszínház keretet és egy hozzátartozó mesét!

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és szakembereket!

A konferencia ingyenes, de a részvételhez regisztráció szükséges!

Amennyiben a konferenciával kapcsolatban kérdése lenne vagy a regisztrációhoz segítségre van szüksége,állunk szíves rendelkezésére a nestszifonkonf@gmail.com e-mail címen!

Leave a Reply